
Plures ile Kosova uçak kargo hizmetine en basit ve en ekonomik fiyatlarla ulaşabilirsiniz. Kosova'ya en hızlı kargo gönderimi hava yolu ile yapılabilmektedir.
Neredeyse her alanda mükemmel şekilde anlaşan iki ülke arasında sık sık kargo hizmeti alışverişi yapılmaktadır. Plures Havacılık kardeş ülkelerimizden olan Kosova`ya da uçak kargo hizmeti vererek iki ülke arasındaki kardeşliğin pekişmesine katkı sağlamaktadır. Dünya çapında en kaliteli ve hızlı hizmeti vermeye çalışan firmamız, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaktadır. Hizmetlerinde ilk önce müşteri isteklerine yer veren Plures, Kosova uçak kargo hizmetinde de aynı tutumu sergilemektedir. Boyutu ne olursa olsun her türlü kargo taşımacılığında en hızlı ve uygun fiyatlı ulaşımı sağlayan firmamız, müşterilerinin isteği doğrultusunda kargo teslim alındıktan istenilen adrese teslim edilene kadar geçen sürede bilgi vererek müşterilerine verdiği değeri ispatlamaktadır.
Türkiye ile Kardeş Ülke Kosova
Türkiye ile Kosova`nın kardeşliği uzun yıllar önce ortak tarihleri ile başlamış ve günümüze kadar ilerleyerek gelmiştir. Ülkemiz Kosova`ya yakın zamanda yaşanan savaş öncesi, savaş sırası ve savaş sonrasında gereken askeri, siyasi ve ekonomik her türlü yardımı yapmıştır. Ülkenin bağımsızlığını ilan ettiği 17 Şubat 2008 tarihinin hemen ertesi gününde Kosova`yı bağımsız bir ülke olarak kabul eden Türkiye, ticari ve ekonomik ilişkilerde de kardeş ülkemize destek olmaktadır. Türkiye Kosova`dan genel olarak kauçuk ve ham deri satın alırken, Kosova daha çok tekstil ve gıda ürünleri temin etmektedir. Bu ürünlerin ülkeler arasında taşınmasında genel olarak Türkiye-Kosova uçak kargo hizmeti kullanılmaktadır. Siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari ilişkiler bakımından oldukça yoğun iletişim kurduğumuz ülkelerden olan Kosova`da yaklaşık 18.000 Türk vatandaşının ikamet ettiği tahmin edilmektedir. İki ülke vatandaşları arasındaki birbirine benzerlik ve dostluktan kaynaklanan sıcaklık nedeni ile Türkiye`den Kosova`ya ya da Kosova`dan Türkiye`ye sık sık ziyaretler gerçekleştirilmektedir. İki ülke arasında imzalanan karşılıklı anlaşmaya göre karşı ülke vatandaşları 6 ay süre ile 90 gün boyunca diğer ülkede vizesiz kalma hakkına sahiptir.

Balkanlar'da bulunan Kosova Cumhuriyeti'nin kuzeydoğusunda Sırbistan, kuzeybatısında Karadağ, kuzeyinde Kapaonik dağları, güneybatısında Arnavutluk, güneydoğusunda Makedonya bulunmaktadır. Başkenti, aynı zamanda en büyük şehri Priştina'dır. Ülkede konuşulan resmi diller Arnavutça ve Sırpça'dır. Yüzde 92'sinin Arnavutların oluşturduğu Kosova'da Türk, Boşnak, Goralı, Sırp, Aşkali ve Mısırlıların da yaşıyor olmasından dolayı Türkçe, Romanca ve Boşnakça gibi bölgesel diller de mevcuttur. Yönetim biçimi parlamenter cumhuriyettir. Bu yönetim şekli genel hatlarıyla devlet başkanı, başbakan ve uluslararası sivil temsilciden oluşmaktadır. 10 Haziran 1999 tarihinde kurulmasının ardından 17 Şubat 2008 senesinde bağımsızlığını ilan etmişlerdir. Toplam yüzölçümü 10.908 km² olan Kosova'nın yaklaşık olarak nüfusu 1.836.529'dur. Ülkede kullanılan para birimi ise Euro'dur. Eyaletleri; Yakova, Priştina, Ferizovik, Gilan, Mitroviça ve Pec'tir. Ekonomik, kültürel, tarihi, turizm ve daha birçok açıdan önem taşıyan başlıca şehirleri; başkent Priştina, Prizren ve Pec'tir.
Karasal iklimin hakim olduğu ülke genelinde kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı geçer. Yaz aylarında ise sıcaklıklar yüksek ve kurak geçer. Kar yağışının bol olduğu aylardan istifade edilerek kış turizminin oldukça gelişmiş olduğu ülkenin bu alandaki en nemli şehri Brezoviça'dır. Şar Dağları'nın Makedonya sınırı boyunca uzandığı Kosova'nın büyük bir kesimi dağlık araziden oluşmaktadır. Yükseltinin fazla olmasından dolayı kış mevsimi oldukça soğuk ve kar yağışlı geçer. Ülkenin en yüksek noktası 2656 m ile Ceraviça Zirvesi'dir.

İşsizlik oranının yüksek olmasının ekonomiyi büyük ölçüde etkilediği Kosova'da en büyük gelirin elde edildiği sektör madencilik ve yeraltı zenginlikleridir. Ülkede en fazla çıkartılan madenler; asfalt, linyit ve magnezittir. Trepca ve Nov Brdo bölgelerinde yoğunlaşan çinko, bakır, gümüş, altın ve krom elementleri de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Yer altı zenginliklerinin dışında ormancılık ve hayvancılıkta da oldukça gelişmiş olan Kosova'da yetiştirilen başlıca tarım ürünleri; buğday, arpa, mısır, sebze, tütün, kendir, elma ve üzümdür. Ormanlık bölgelerin yoğunlaştığı yerlerde genellikle koyun yetiştirilir.
Kosova'nın başkenti olan Priştina şehri 854 km2 yüzölçümü ile birlikte ülkenin en büyük şehridir. Tahmini nüfusu ise 198,214'tür. Ülke geneline hakim olan karasal iklim bu şehirde de görülmektedir. Kış ayları soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise kurak ve sıcak geçer. Şehrin turistleri en çok cezbeden büyüleyici mimari yapıları; Yaşar Paşa Camii, Lap Camii, Fatih Sultan Mehmet Camii, Sultan Murad Camii, Ulpiana Antik Kenti, Gracanica Manastırı, tarihi bir yapı olan ve restorasyon çalışmasında olan Saat Kulesi (Sahhat Kulla), Büyük Hamam, Priştine Müzesi, Sultan Murad Hüdavendigar Türbesi, Gadime Mermer Mağarası, Piri Nazır Külliyesi, Emincikler Konağı, Huniler Konağı, Koca Dişliler Konağı, Graçanitsa Ortadoks Manastırı, Eski Yönetim Binası ve Fatih Camii (Büyük Cami)'dir.
Talep Formu